از بيماري‌هاي منتقله از آب و غذا چه مي‌دانيم؟

آخرين اخبار پزشكي ايران و جهان را در اينجا بيابيد

از بيماري‌هاي منتقله از آب و غذا چه مي‌دانيم؟

۲۰ بازديد

بيماري منتقله از طريق غذا بيماري است كه در اثر خوردن يا نوشيدن نوشيدني هاي آلوده ايجاد مي شود. در مورد دلايل بيماري هاي منتقله از راه آب و مواد غذايي مي توان گفت كه بيش از 250 پاتوژن مختلف با شيوع بيماري هاي منتقله از غذا ارتباط دارند. به گزارش تيتر نيوز ، بيماري …

از بيماري‌هاي منتقله از آب و غذا چه مي‌دانيم؟ https://titr-news.ir/2021/07/از-بيماري‌هاي-منتقله-از-آب-و-غذا-چه-مي‌/ تيتر نيوز Thu, 08 Jul 2021 02:59:56 0000 علمي و پزشكي https://titr-news.ir/2021/07/از-بيماري‌هاي-منتقله-از-آب-و-غذا-چه-مي‌/ بيماري منتقله از طريق غذا بيماري است كه در اثر خوردن يا نوشيدن نوشيدني هاي آلوده ايجاد مي شود. در مورد دلايل بيماري هاي منتقله از راه آب و مواد غذايي مي توان گفت كه بيش از 250 پاتوژن مختلف با شيوع بيماري هاي منتقله از غذا ارتباط دارند. به گزارش تيتر نيوز ، بيماري …

بيماري منتقله از طريق غذا بيماري است كه در اثر خوردن يا نوشيدن نوشيدني هاي آلوده ايجاد مي شود. در مورد دلايل بيماري هاي منتقله از راه آب و مواد غذايي مي توان گفت كه بيش از 250 پاتوژن مختلف با شيوع بيماري هاي منتقله از غذا ارتباط دارند.

به گزارش تيتر نيوز ، بيماري ناشي از غذا معمولاً توسط باكتري ها ، سموم باكتريايي ، ويروس ها و انگل ها ايجاد مي شود كه جزئيات آن به شرح زير است:

باكتريها: عوامل مختلف باكتريايي باعث بيماري مي شوند. باكتري ها به طور طبيعي در محيط يافت مي شوند و در محيط زندگي مي كنند و تكثير مي شوند. آنها مي توانند در بدن و غذا ميزبان تكثير شوند. به عنوان مثال ، باكتري هاي سالمونلا از طريق غذا باعث بيماري مي شوند.

سموم: سمومي كه عمدتا توسط باكتري توليد و پخش مي شوند ، اگرچه سموم گياهان ، حيوانات ، قارچ ها و سموم شيميايي نيز مي توانند مسموميت غذايي ايجاد كنند.

ويروس ها: ارگانيسم هاي كوچكي كه فقط در سلول هاي زنده رشد مي كنند. ويروسهاي منتقله از غذا باعث ايجاد عفونتهاي ناشي از غذا در انسان مي شوند. ويروس هپاتيت A و ويروس عصبي يا ويروس عصبي رايج ترين ويروس هاي شناخته شده در اين گروه هستند.

انگل ها: ارگانيسم هاي تك سلولي يا چندگانه كه در بدن ميزبان تكثير مي شوند و نمي توانند غذا توليد كنند. انگلها مي توانند كيست تشكيل دهند و در محيط باقي بمانند. وقتي خواهران غذا يا آب را آلوده مي كنند و غذا مي خورند ، در بدن ميزبان تكثير مي شوند و از طريق غذا باعث بيماري مي شوند.

روش انتقال و علائم اصلي بيماري هاي ناشي از آب و غذا

در همه موارد بيماري هاي منتقله از طريق آب از طريق معده و اغلب از طريق معده منتقل مي شوند. علائم و نشانه هاي باليني بيماري ناشي از غذا شامل اسهال ، حالت تهوع ، استفراغ و درد گردن است. اين علائم به طور متوسط ​​48-24 ساعت پس از عفونت ظاهر مي شوند و يك تا دو روز ادامه دارند.

شيوع آب و بيماريهاي ناشي از غذا چيست؟

تعريف هاي مختلفي از بيماري هاي منتقله از آب وجود دارد. متداول ترين تعريفي كه در سيستم مراقبت استفاده مي شود اين است: “اگر دو يا چند نفر يك غذا يا نوشيدني مشترك داشته باشند و علائم باليني مشترك داشته باشند ، يك بيماري منتقله از طريق غذا ايجاد مي شود.”

اهميت و اپيدميولوژي بيماري هاي فراتر از آب و غذا

افزايش مسافرت ، افزايش مصرف غذا در خارج از خانه ، مصرف غذاي آماده منجر به افزايش شيوع اين بيماري ها در سراسر جهان شده و بيماري هاي منتقله از غذا به يك مشكل بهداشتي جهاني و جهاني تبديل شده اند. در سالهاي اخير ، علل مختلفي از طريق غذا در جهان وجود داشته است ، از جمله افزايش تجارت مواد غذايي با ساير كشورها ، افزايش گردشگري ، تغيير در عادات غذايي و از يك طرف ، افزايش مصرف غذاهاي دريايي و عدم دسترسي. خشكسالي ، سيل ، قحطي و حوادث فاجعه بار در معرض خطر است كه منجر به افزايش عفونت ها و مسموميت هاي غذايي در سراسر جهان مي شود.

سازمان بهداشت جهاني تخمين مي زند كه حدود 600 ميليون نفر (يا از هر 10 نفر 1 نفر) از مواد غذايي آلوده بيمار مي شوند. در كشورهاي صنعتي سالانه بيش از 30 درصد مردم به بيماري هاي ناشي از غذا مبتلا مي شوند و سالانه 20 ميليون نفر بر اثر اين بيماري ها مي ميرند.

طبق مركز كنترل و پيشگيري از بيماري هاي ايالات متحده ، تقريباً از هر شش نفر يك نفر (يا حدود 48 ميليون نفر) با 128000 تخت بيمارستان و هر سال حدود 3 ميليون نفر به بيماري هاي ناشي از غذا آلوده مي شوند. 000 نفر مي ميرد. هزينه كنترل اين حوادث بيش از 35 35 ميليارد برآورد شده است. همچنين سالانه تقريباً 1.8 ميليون مرگ در سراسر جهان به دليل اسهال ، عمدتا به دليل آب و بيماري هاي ناشي از غذا رخ مي دهد.

به گفته وزارت بهداشت ، در كشور ما ، براساس اطلاعات به دست آمده از اجراي سيستم مراقبت از بيماري هاي ناشي از آب و مواد غذايي ، در سالهاي اخير ، هر ساله بيش از 4000 مورد بيماري غذايي و منتقله از طريق آب گزارش مي شود. بررسي اين شيوع نشان مي دهد كه حدود 22000 نفر علائم باليني پيدا مي كنند ، 3000 بيمار در بيمارستان بستري مي شوند و حدود 40 نفر هر ساله مي ميرند. بيش از 50 مورد مسموميت غذايي گزارش شده است. اين حوادث تقريباً به نسبت مساوي در مناطق شهري و روستايي رخ داده و افراد در هر سني را تحت تأثير قرار داده است.

انتهاي پيام

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.