مهسا مژدهي: ايران شرط نشستن بر سر ميز مذاكره را تعيين كرده است كه اخيراً به دليل تغييرات سياسي در تهران كنار گذاشته شده است. وزير امور خارجه كشورمان ، اميرعبداللهيان ، كه در ميز مذاكره در وين عليه درخواست غرب ايران صحبت كرد ، اخيراً گفته است كه كشورش براي آزادي 10 10 ميليارد …
آيا غربيها به شرط تازه ايران جواب مثبت خواهند داد؟ https://titr-news.ir/2021/10/آيا-غربيها-به-شرط-تازه-ايران-جواب-مثب/ Sat, 09 Oct 2021 13:24:59 0000 بين الملل https://titr-news.ir/2021/10/آيا-غربيها-به-شرط-تازه-ايران-جواب-مثب/ مهسا مژدهي: ايران شرط نشستن بر سر ميز مذاكره را تعيين كرده است كه اخيراً به دليل تغييرات سياسي در تهران كنار گذاشته شده است. وزير امور خارجه كشورمان ، اميرعبداللهيان ، كه در ميز مذاكره در وين عليه درخواست غرب ايران صحبت كرد ، اخيراً گفته است كه كشورش براي آزادي 10 10 ميليارد …
مهسا مژدهي: ايران شرط نشستن بر سر ميز مذاكره را تعيين كرده است كه اخيراً به دليل تغييرات سياسي در تهران كنار گذاشته شده است. وزير امور خارجه كشورمان ، اميرعبداللهيان ، كه در ميز مذاكره در وين عليه درخواست غرب ايران صحبت كرد ، اخيراً گفته است كه كشورش براي آزادي 10 10 ميليارد دارايي ايران مذاكره مي كند. اين تقاضا در شرايطي مطرح مي شود كه بخش قابل توجهي از ثروت كشور ما در شرق و غرب به دليل تحريم هاي دولت ترامپ و تداوم آنها در دوران بايدن مسدود شده است و استفاده از آنها بعيد است.
داستان از چه قرار بود؟
امير عبداللهيان در مصاحبه با راديو و تلويزيون جمهوري اسلامي گفت كه مقامات آمريكايي در طول اقامت خود در نيويورك سعي كردند از طريق كانال هاي مختلف با وي تماس بگيرند. امير عبداللهيان چندي پيش براي شركت در مجمع عمومي سازمان ملل به نيويورك سفر كرد. وزير امور خارجه جمهوري اسلامي ايران در اين مصاحبه گفت: “وي به كساني كه واسطه شده بودند با ايالات متحده تماس بگيرند گفت كه اگر ايالات متحده مي خواهد با ايران صحبت كند و به راه حلي برسد ، دارايي هاي مسدود شده مالي آن بايد برداشته شود. ” مسدود كردن. “
وي در عين حال از بازگشت به ميز مذاكره تهران بدون اعلام تاريخ مشخصي براي طرف مقابل مذاكرات صحبت كرد. اين امر نارضايتي غربي ها را برانگيخته است ، آنها بارها از ايران خواسته اند تا تاريخ بازگشت اين كشور به مذاكرات وين را اعلام كند.
مقامات غربي از روبرت مالي گرفته تا بلانكنشيپ و لودريان به اتفاق آرا به ايران هشدار داده اند كه تهران هيچ شانسي براي بازگشت به مذاكرات براي هميشه ندارد.
در حالي كه ايالات متحده در مورد موضع ايران سكوت كرده است ، آلمان به حريفي سرسخت تبديل شده است. سخنگوي وزارت خارجه آلمان با مخالفت با انتشار 10 10 ميليارد دارايي مسدود شده ايران به عنوان شرط ازسرگيري مذاكرات درباره احياي شوراي امنيت سازمان ملل ، گفت كه ايران نمي تواند شرايط بيشتري را تعيين كند. در همان زمان ، سعيد خطيب زاده ، سخنگوي وزارت خارجه ايران گفت كه “موضوعي كه حسين اميرعبداللهيان مطرح كرده بود پيامي براي آمريكايي ها نبود” و ايالات متحده بايد نشان دهد كه رويكرد خود را تغيير داده است.
آيا بحران متوقف شده پول حل خواهد شد؟
مشكل پول هاي بلوكه شده ايران از زماني شروع شد كه دونالد ترامپ تصميم گرفت برجام را ترك كند و شرايط بقاي آن و عملاً هرگونه معامله با ايران را تعيين كرد. حادثه اي كه مشكلات اقتصادي زيادي را براي ايران ايجاد كرد. بدهي كره جنوبي به تهران ، بالغ بر 7 ميليارد ملي ، بيش از هر بدهي ديگري در نظر گرفته مي شود. بخش ديگر پولي است كه در ازاي فروش انرژي در دست عراق است و راهي براي بازيابي آن وجود ندارد. ميلياردها دلار پول مسدود شده در ايالات متحده وجود دارد. به طور كلي گفته مي شود بيش از صد ميليارد دلار پول ايران از نقاط مختلف جهان مسدود شده است كه اجازه خروج از آن را ندارد. اين به اين دليل است كه تحريم هاي بانكي و ايجاد مكانيزم مجازات براي كشورهايي كه مبادلات اقتصادي با ايران دارند از اين اتفاق جلوگيري كرده است.
ايران قبل از بازگشت به وين به دنبال برنده است. اگر ايالات متحده با اين شرط موافقت كند ، مي تواند شروع خوبي براي دولت سيزدهم باشد و در پيشبرد اهداف ايران در مقابل 1 4 و ايالات متحده موفق شود.
اما واشنگتن هنوز امور را به دست خود نگرفته است. پيش از اين ، آنها درباره كاهش تحريم هاي مربوط به بورژوايي صحبت كرده بودند. با اين حال ، هيچ تغيير قابل توجهي در وضعيت ايران ايجاد نشده است. اما امروز امير عبداللهيان مي خواهد چنين ديدگاه هايي را رسمي كند. اتفاقي كه حداقل آلمان با آن به صراحت مخالفت نمي كند ، اما الحاق آن به وين را منوط به بازگشت ديپلمات ها مي كند. آخرين اقدام آمريكا براي حذف شماري از شركت هاي ايراني از ليست تحريم ها نيز ممكن است پاسخي كوچك به خواسته هاي ايران باشد.
اما به نظر نمي رسد تهران مايل است بدون برنده وارد مذاكرات وين شود. از يك سو ، فعاليت هاي هسته اي خود را گسترش مي دهد تا دستي بالاتر در مذاكرات داشته باشد ، و از سوي ديگر ، به دنبال حسن نيت آمريكا است تا اطمينان حاصل شود كه وعده هاي مقامات اين كشور تنها روي كاغذ باقي مي ماند. يا در كلمات امكان پذير نيست. بازگشت ديپلمات ها به مذاكرات با 1 4 نمي تواند دائمي باشد ، زيرا غرب نيز خود را از ميز مذاكره بلند مي كند. دولت بايدن براي لغو تحريم ها به حمايت جمهوري خواهان داخلي و متحدانش نياز دارد. اما همانطور كه معلوم شد ، آسان نخواهد بود. دشمنان ايران نه تنها مانند اسرائيل اين درخواست را نمي پذيرند ، بلكه رقبايي مانند عربستان سعودي و امارات متحده عربي نيز وجود دارند كه علاقه اي به اعطاي امتياز به ايران ندارند. حتي كشوري مانند آلمان نيز مخالفت خود را با اين روش اعلام كرده است. در حال حاضر مشخص نيست كه وي پس از ترك پست چه كار خواهد كرد.
>>> همچنين بخوانيد:
آيا باقري كني جايگزين مناسبي براي عراقي ها خواهد بود؟
جمهوري خواهان و بنت براي برجام چه در نظر دارند؟
بازگشت مذاكرات وين تا چه زماني به تأخير مي افتد؟
311312