وي ادامه داد: در ايران ، عليرغم پيشرفت هايي كه در سال هاي اخير داشته ايم و اقداماتي كه تا به امروز انجام شده است ، به دليل حاشيه ايجاد شده ، حتي سيستم مراقبت هاي بهداشتي ما ، از نظر دستورالعمل ها و الزامات جهاني بهداشت ، كمي تأخير داريم. استراتژي هاي هر دهه …
منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
عقب ماندگي نظام سلامت در توسعه طب سنتي
عقب ماندگي نظام سلامت در توسعه طب سنتي https://hydoc.ir/عقب-ماندگي-نظام-سلامت-در-توسعه-طب-سنتي/ https://hydoc.ir/عقب-ماندگي-نظام-سلامت-در-توسعه-طب-سنتي/#respond Mon, 04 Oct 2021 17:56:21 0000 رسانه سلامت و دانش برنامه ليمويي توسعه در رژيم كتوژنيك و ورزش رژيم ليمويي رژيم ليمويي ني ني سايت سال من دارو سلامت سنتي طب عقب ليمويي ماندگي نظام وزارت بهداشت https://hydoc.ir/?p=9911
وي ادامه داد: در ايران ، عليرغم پيشرفت هايي كه در سال هاي اخير داشته ايم و اقداماتي كه تا به امروز انجام شده است ، به دليل حاشيه ايجاد شده ، حتي سيستم مراقبت هاي بهداشتي ما ، از نظر دستورالعمل ها و الزامات جهاني بهداشت ، كمي تأخير داريم. استراتژي هاي هر دهه …
منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
عقب ماندگي نظام سلامت در توسعه طب سنتي
وي ادامه داد: در ايران ، عليرغم پيشرفت هايي كه در سال هاي اخير داشته ايم و اقداماتي كه تا به امروز انجام شده است ، به دليل حاشيه ايجاد شده ، حتي سيستم مراقبت هاي بهداشتي ما ، از نظر دستورالعمل ها و الزامات جهاني بهداشت ، كمي تأخير داريم. استراتژي هاي هر دهه در توسعه طب سنتي عقب مي افتد.
به گزارش سلام دكتر ، دكتر مرتضي مجاهد وي با اشاره به لزوم توسعه طب سنتي و مكمل در كشور گفت: در دهه هاي اخير با تاكيد و برنامه هاي راهبردي سازمان بهداشت جهاني ، همه كشورها ملزم به توسعه طب مكمل و سنتي خود شده اند. و به طور كلي جامعه ، نظام مراقبت هاي بهداشتي و سيستم ما را به توجه ويژه به احياي علمي و دانشگاهي طب ايراني سوق داده است.
وي افزود: بر اين اساس از سال 2007 زمينه طب سنتي ايران در تعدادي از دانشگاه هاي علوم پزشكي اين كشور شكل گرفته و آموزش طب سنتي ايراني به صورت هدفمند و علمي آغاز شده است كه تا امروز ادامه دارد. وي در اين باره مي گويد: همچنين تحقيقاتي براي اثبات اثربخشي روش هاي تشخيصي در طب ايراني در حال انجام است.
اين استاد دانشگاه علوم پزشكي بوبل در مورد رويكرد جامعه علمي جهان و سازمان بهداشت جهاني در زمينه توسعه طب مكمل و جايگزين گفت: سنتي ، تأكيد و تأكيد بر اين كه طب سنتي داراي محدوديت ها و هزينه هاي جدي است ، در دسترس نيست در برخي نقاط ، و در برخي بيماريها به اندازه كافي موثر نيست. از سوي ديگر ، دسترسي عمومي و نگرش هاي فرهنگي اكثر جوامع به طب سنتي و مكمل بيشتر است و مردم مي توانند با پايبندي به اصول طب سنتي يا استفاده از روش هاي درماني ساده ، با هزينه كمتر به نتايج خوبي برسند.
وي افزود: سازمان بهداشت جهاني همه اين موارد را وابسته به سيستم هاي بهداشتي كشورها مي كند تا مستندات و شواهد علمي لازم را براي درمان هاي سنتي و مكمل ، آزمايشات باليني ، آزمايشات باليني ، كار آزمايشگاهي و تحقيقات و مستندات علمي ايجاد كند.
مجاهدين با بيان اينكه بسياري از دانشگاههاي كشورهاي توسعه يافته موضوعي را تحت عنوان پزشكي يكپارچه مطرح كرده اند ، گفت: در بخشهاي بيمارستاني اين كشورها ، هنگامي كه بيمار مي آيد ، پس از تشخيص ، گروهي از متخصصان طب سنتي و مرسوم با اين بيماري موافقت كرده و درمان مي كنند ، بسته داروهاي مكمل و روشهاي طب سنتي مورد توافق قرار گرفته است و خدمات پزشكي در محيط علمي خوب و با داروي يكپارچه به بيماران ارائه مي شود.
وي گفت: “برخي از كشورها ، مانند چين ، كره و برخي از كشورهاي جنوب شرقي آسيا و حتي كشورهاي اروپايي و آمريكايي پيشرو هستند.” آنها مواد مخدر نيستند ، آنها مديريت مي شوند و از نظر علمي توسعه يافته اند.
وي افزود: در ايران ، عليرغم پيشرفت هايي كه در سال هاي اخير داشته ايم و اقدامات انجام شده تا كنون ، به دليل حاشيه ايجاد شده ، حتي سيستم بهداشتي ما از نظر دستورالعمل ها و الزاماتي است كه سازمان بهداشت جهاني در “ده سال است كه در توسعه طب سنتي عقب افتاده است.
متأسفانه ما در پايين جامعه شاهد يك روند آشفته و آشفته هستيم كه با ادعاي طب سنتي يا اسلامي و سوء استفاده از اعتقادات مذهبي مردم در حالي كه آنها نه به صورت علمي مطالعه مي كنند و نه با آنها برخورد قانوني مي كنند.
مجاهد خاطرنشان كرد: اين مشكل به اين دليل بوجود آمده است كه حمايت سيستم مراقبت هاي بهداشتي ما انتظار اين تقاضاي بالا را از سال هاي گذشته نداشته است و در عين حال محافل علمي و حقوقي ما پاسخگوي نيازهاي مردم نيست.
معاون بهداشت و طب مكمل وزارت بهداشت با اشاره به برگزاري دومين جشنواره پزشكي ايران در آبان ماه ، گفت: ارائه فعاليت هاي علمي برجسته و ارائه محققان موفق در اين رويداد و زمينه توسعه آينده اين دانشكده پزشكي.
مجاهدي با بيان اينكه به دليل شرايط همه گير كرونا ، امسال بخش خاصي از كوويد 19 ديده شده است ، گفت: بهترين تحقيقات و پروژه ها انتخاب مي شوند و به برندگان جوايزي اهدا مي شود.
به گزارش وبدا ، وي ابراز اميدواري كرد: “انشاءالله با برگزاري اين رويدادهاي علمي ، بتوانيم تحقيقات مبتني بر شواهد باليني و آموزش هاي مرتبط را توسعه دهيم تا زمينه را براي اجراي آموزش عالي و نيازهاي جامعه فراهم كنيم.”
لازم به ذكر است كه دومين جشنواره پزشكي ايران 10 نوامبر مصادف با روز جهاني علم در خدمت صلح و توسعه برگزار مي شود. مهلت ثبت نام و ارسال تا 11 جولاي است و تا 6 اكتبر 2014 ادامه خواهد داشت. كساني كه مايل به حضور در جشنواره هستند مي توانند به وب سايت جشنواره پزشكي ايران به نشاني http://pmfestival.ir مراجعه كرده و نسبت به مطالعه و ثبت نام در تماس اقدام كنند.
انتهاي پيام
به
منبع: مجله پزشكي سلام دكتر
عقب ماندگي نظام سلامت در توسعه طب سنتي