“فرهنگ ايمني” پس از حادثه چرنوبيل در سال 1986 بسيار رايج شد و امروزه يكي از مهارتهاي شغلي افراد است زيرا دانستن فرهنگ ايمني افراد را از آسيب هاي جسمي و از دست دادن جان و مال محافظت مي كند. به گزارش تيتر نيوز ، فرهنگ ايمني مجموعه اي از باورها ، اطلاعات و رفتارهاست …
«فرهنگ ايمني»؛ عبارتي آشنا اما كمتر پرداخته شده https://titr-news.ir/2021/09/فرهنگ-ايمني؛-عبارتي-آشنا-اما-كمتر-پر/ Sat, 25 Sep 2021 23:35:13 0000 حوادث https://titr-news.ir/2021/09/فرهنگ-ايمني؛-عبارتي-آشنا-اما-كمتر-پر/ “فرهنگ ايمني” پس از حادثه چرنوبيل در سال 1986 بسيار رايج شد و امروزه يكي از مهارتهاي شغلي افراد است زيرا دانستن فرهنگ ايمني افراد را از آسيب هاي جسمي و از دست دادن جان و مال محافظت مي كند. به گزارش تيتر نيوز ، فرهنگ ايمني مجموعه اي از باورها ، اطلاعات و رفتارهاست …
“فرهنگ ايمني” پس از حادثه چرنوبيل در سال 1986 بسيار رايج شد و امروزه يكي از مهارتهاي شغلي افراد است زيرا دانستن فرهنگ ايمني افراد را از آسيب هاي جسمي و از دست دادن جان و مال محافظت مي كند.
به گزارش تيتر نيوز ، فرهنگ ايمني مجموعه اي از باورها ، اطلاعات و رفتارهاست كه افراد را از حوادث و خطرات مصون نگه مي دارد. فرهنگ ايمني نيز معمولاً با عنوان HSE شناخته مي شود كه مقدم بر كلمات بهداشت ، ايمني و محيط زيست است. HSE كليه مسائل مربوط به بهداشت حرفه اي ، ايمني در عمليات صنعتي و محل كار ، آتش نشاني و محيط زيست را پوشش مي دهد.
دكتر مصطفي پوياكيان متخصص بهداشت حرفه اي و معاون آموزشي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي وي با اشاره به حادثه چرنوبيل گفت: موضوع فرهنگ ايمني كه امروزه به عنوان يك عبارت علمي در رسانه هاي عمومي ظاهر مي شود ، حدود 35 سال پيش در گزارش آژانس بين المللي انرژي اتمي براي بررسي اين حادثه و پيامدهاي آن مورد استفاده قرار گرفت. اين گزارش نشان داد كه فرهنگ ايمني شامل مجموعه اي از عوامل سازماني مربوط به مفهوم كلي است. موضوع ايمني را در اولويت قرار دهيد.
وي با تأكيد بر اينكه آمار تصادفات و تلفات رانندگي در ايران بسيار قابل توجه است ، تصريح كرد: طبيعي است كه در ارتباط با فرهنگ ايمني شخصي و شغلي ، در حال حاضر بحث فرهنگ ايمني بيشترين بحث را در ترافيك ، حمل و نقل جاده اي ، كمربند ايمني دارد. سالها بعد ، بسياري از مردم از آن نه تنها براي جلوگيري از جريمه ، بلكه براي محافظت از ايمني خود نيز استفاده مي كنند.
دكتر پوياكين گرازي موضوع فرهنگ حفاظت از بيماري ها ، به ويژه كرونا را برجسته كرد و تاكيد كرد: انتقاداتي وجود دارد كه بايد براي حل مشكلات رواني مورد توجه قرار گيرد. ظرفيت افراد.
به گفته اين كارشناس بهداشت حرفه اي ، فرهنگ ايمني مقوله اي برگرفته از سازمان است و همچنين به فرهنگ عمومي جامعه مربوط مي شود. در مورد مداخلات لازم
وي همچنين گفت كه مداخلات آموزشي يا غير آموزشي مانند اجراي قوانين و مقررات ، كه تدريجي و در درازمدت مثر است ، مي تواند فرهنگ ايمني جامعه را افزايش دهد.
با توجه به اينكه سه روش براي مديريت ايمني شامل ايمني فني ، مديريت ايمني سيستميك ، ايمني رفتاري و فرهنگي وجود دارد ، اعضاي هيئت علمي افزودند: امروزه هر سه اين روشها در سراسر جهان با هم دنبال مي شوند.
وي همچنين با بيان اينكه رويكردهاي مختلف ديدگاه هاي متفاوتي در مورد تغييرات در فرهنگ ايمني ارائه كرده است ، افزود: از درون تأثير مي گذارد و از آن ناشي مي شود. فرد ، خانواده و فرهنگ اجتماعي او مي دانند كه قابل آموزش نيست.
دانشيار دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي مي گويد: “امروزه از هر دو روش در سازمان ها استفاده مي شود و در انتخاب افراد براي جذب شغل ، پيشينه فرهنگي خوب و رفتار مورد توجه قرار مي گيرد.”
قوانين و مقررات پشتيباني كننده اما قديمي
وي با بيان اينكه وجود قوانين مرتبط با ايمني در جامعه نشان مي دهد كه اين موضوع در سيستم ارزشي جامعه برجسته شده است ، افزود: قوانين ايمني خوبي وجود دارد كه از سلامت پرسنل در كشور نيز محافظت مي كند. به خودي خود ، مقررات نيز بايد به روز شوند.
پوياكيان مشكلات موجود در اين زمينه را مربوط به تضاد بين ايمني در زندگي اجتماعي و ايمني در زندگي كاري عنوان كرد: گاهي فرهنگ ايمني در زندگي اجتماعي ما تشويق نمي شود.
وي با تاكيد بر اينكه زندگي انسان در بحث ايمني مهم تلقي مي شود ، افزود: اسكواش ، زندگي انسان به راحتي از بين مي رود
اين كارشناس بهداشت حرفه اي همچنين به آمار فزاينده مرگ و ميرهاي كرونا در روزهاي اخير اشاره كرد و افزود: رفتارها براي بازگرداندن حساسيت افراد به خطر ابتلا به بيماري ها ، بايد راه هايي براي حفظ سلامت انسان ها پيدا كنيم و در نتيجه فرهنگ ايمني را تقويت كنيم.
منتقدان شعار “اول امنيت ، سپس كار”
وي در مورد فرهنگ ايمني نيز درباره شعار “اول ايمني ، دوباره كار كن” گفت: “انتقاداتي به اين شعار وارد شده است كه مناسب نيز هست و اكنون تلاش هايي براي ايجاد اين شعار در حال انجام است.” ايمني ”. ، اين نوع كارفرما ديگر ايمني كار را ناديده نمي گيرد و مي داند كه براي جلوگيري از آسيب به تجهيزات و نيرو ، بايد اقدامات ايمني را رعايت كند.
در پايان ، دانشيار علوم پزشكي دانشگاه شهيد بهشتي با اشاره به اينكه اين هواپيما داراي دو بال است ، بر “پيشگيري و درمان” تأكيد كرد: “بياييد ايمني را قبل از حادثه در اولويت قرار دهيم تا از بروز مجدد آن جلوگيري شود. حادثه پلاسكو و كلينيك آتش نشاني سينا.” زيرا در عمل ، پيشگيري بايد مقدم بر درمان باشد.
انتهاي پيام